Laatste nieuws

03-08-2019 Goed nieuws:

Zoals reeds bekend, willen wij ons meer en meer gaan richten op het zoeken naar oplossingen en er op die manier voor zorgen dat de hond bij de eigenaar kan blijven!

Ook willen we “steunpunten” op gaan zetten. Deze punten komen door heel Nederland met als doel om goede hulp te kunnen verlenen in breedste zin van het woord. U kunt hierbij denken aan het uitlezen van een chip bij een gevonden hond, voedingsadvies, gedragsvragen, waar kan ik het beste terecht voor… etc. Hiermee proberen we de hulp zo dichtbij en daardoor zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Dit komt dan in aanvulling op onze spoed-/noodhulp.

Hoe kunnen we dit realiseren en wat hebben wij hiervoor nodig? Op onze website is dit in ons beleidsplan al uitvoerig te lezen. Naast onze jaarcijfers en alle overige info.

Wij hebben een prachtige donatie ontvangen om ons plan ten uitvoer te kunnen brengen. 
Onze punten krijgen allen een tas vol met benodigdheden om goede spoed- en noodhulp te kunnen verlenen in hun eigen omgeving. Dit heeft ook als doel om andere organisaties te ontlasten en zeker ook om drempel tot hulpvraag laag te houden. In de tas zit onder andere een chipreader en andere noodzakelijke spullen.

In september gaan onze steunpunten H.A.H open en zullen wij op onze website hier meer aandacht aan geven.

Ook gaan we in overleg met regionale dierenartsen om een cursus “ eerste hulp huisdieren” aan te bieden aan particulieren. Hier gaat het om basisinformatie om uw kennis te vergroten. Denkt u bijvoorbeeld aan simpele handelingen, basiskennis over uw hond, het herkennen van de signalen en waarop te letten. Dit is overigens afhankelijk van de animo en gaan we nog verder uitdiepen.

Kortom vele plannen met als doel “hulp aan hond”!!!