Special Joep

Update  maandag 15 oktober 2018

Joep is vandaag bij de dierenarts geweest. Wij hielden ons hart vast en maakten ons best zorgen om dit ventje.

Het is een dappere bikkel met een groot sociaal randje. De dierenarts heeft met een middeltje zijn ogen gecontroleerd op beschadigingen en wij gingen er vanuit dat dit foute boel zou zijn, maar dat viel dus hard mee…. Ook de druk is niet pijnlijk.

Hij zat wel helemaal onder de vlooien en dit is goed behandeld door ons opvang gezin. Ook zijn piemeltje kwam van overmatig likken (vermoedelijk stresssignaal), dit is nu beduidend minder.

Helaas is zijn blind zijn een geboren afwijking en door een verkeerde mutatie. Ook heeft hij geen balletjes dus wij dachten hij is al gecastreerd, maar dit is dus een moeder natuur foutje. Nooit van geweten dat dit kon (of in de buik dit kan met echografie achterhaald worden).

Volledig nagekeken en gechipt nu. Oh en de Dierenarts heeft echt alle tijd genomen, bijna uur bezig geweest en van alles gebruikt welke niet in rekening is gebracht dus hij heeft Joep enorm geholpen.

Van de week zal hij nog worden geënt….:

Wordt vervolgt.

Update donderdag 11 oktober

Joep, Joep is een merle hondje met vermoedelijk een verkeerde mutatie waardoor hij sinds anderhalve jaar blind is. Vanaf kleins af aan al slechtziend.

Gisteravond kreeg ik diverse berichten binnen om dit kereltje op te halen en onder de vleugels van Stichting Hulp aan Hond te zetten. Nu schetst mij de verbazing dat mensen hierom boos zijn. Goed dat kan, maar stap dan zelf de auto in en onderneem actie.

Los daarvan is het maar goed ook want er spelen wel meer dingen als op eerste gezicht zichtbaar was. O.a. zijn voorhuidje is ingescheurd en piemeltje ontstoken. Zijn nageltjes zijn dramatisch en zo op het eerste zicht ingegroeid.

Ene oogje staat op spanning en zal waarschijnlijk verwijderd worden. Ook loopt het ventje erg scheef en te wankelen. Dit kan komen door het blind zijn en de concentratie die dit vergt, maar het kan ook een neurologisch probleem zijn.

Joep is nu bij een dame met kennis van zaken. Ze heeft 25 jaar bij een dierenartspraktijk gewerkt en gaat hier morgen ook met hem na toe. Ze is 24 uur per dag bij hem en hij mag overal mee na toe.

Dan weten we wat er aan de hand is, deze kosten kunnen voor een particulier enorm oplopen. Wij als stichting kunnen dit samen doen met de leden, de draagkracht is dan beter verdeeld. Daarnaast wordt er, als het medische gedeelte hersteld is, getraind als medische op commando’s om het aangenaam te maken voor hem.

Tot slot dat mensen zeggen: onzin, wagentje en hulpmiddelen. Want…… Joep heeft zijn oogje en ook zijn neusje kapot gestoten en dit kan zich niet herstellen omdat hij overal tegenaan knalt. Zeker in zijn nieuwe omgeving! Daarom de keuze tot deze beugel en hulpmiddel zodat de wondjes kunnen genezen.

Dit is verhaal van Joep en zodra wij meer weten wordt dit gemeld. Maar laten we aub het doel Joep voor ogen houden en het kereltje helpen. Het is geen mannetje wat je in een roedel van 10 kan zetten en/of met kinderen. Dit vindt hij niet prettig, hoe goed bedoeld ook.

En voor de lieve mensen wie het kereltje willen steunen: uw bijdrage is heel erg welkom. Updates blijven komen.

Stichting Hulp aan Hond
NL 03 RABO 0330 5922 97
Tnv Joep

Update woensdag: 10 oktober

Joep en ik hebben een lange nacht gehad. Van momenten in diepe rust tot ook kleine paniekmomentjes waarin je kon merken dat hij zoekende was en het niet snapte. We hebben er ook bewust voor gekozen om hem tussen ons in te leggen en hem op die manier wat vertrouwen te geven. De warmte zocht hij op en vindt hij fijn.

Het is echt een lief ventje. Vandaag gaat hij naar een al jong gepensioneerde dierenartsassistente die hem eerst een paar dagen tot rust laat komen en dan naar de dierenarts gaat om te kijken o.a. algehele check/ chip/ paspoort/ en de oogjes. Voor wat betreft het laatste, ik denk niet dat hij helemaal blind is maar nog wel schimmen/ licht donker ziet. Hij redt zich best prima. Wel zie je dat zijn neusje erg veel tikjes krijgt van het stoten dus we willen eigenlijk voor dit ventje wat spulletjes halen om de dingen wat makkelijker te maken.

Hij is bijvoorbeeld nooit naar buiten / buiten de tuin geweest dus voor het socialiseren krijgt hij een wandelwagen. Dan kan hij rustig aan het verkeer wennen. En een hulpmiddel tegen het stoten.

Stichting hulp aan hond
Omschrijving Joep
NL 03 RABO 0330 5922 97

Dank u wel